Deliveo Wordpress Plugin

A Deliveo támogatja a WordPress webáruházakkal történő együttműködést, ezért pluginként elérhető a WordPress webáruházakban. A plugin használatához szükséged lesz a futárszolgálattól kapott licencre és API kulcsra.

A plugin beüzemelése:

A plugin közvetlenül telepíthető a Wordpress rendszerében, ha a WooCommerce modul már telepítve van. Manuális telepítéshez a plugin innen letölthető: https://gitlab.com/mav-it/deliveo-plugin-for-wordpress Telepítés után A WooCommerce főmenüpont Deliveo almenüpontjában találhatjuk a beállításait. Először az API kulcsot és a licenc paramétereket töltsük ki, majd mentsük el.

A feladó adataiként adjuk meg azt a címet, ahonnan a küldemények feladásra kerülnek. Az alapértelmezett csomagméreteket akkor használja a plugin, ha a webshopban nincs megadva egy-egy tétel mérete. Az utánvét korrekció alapértelmezés szerint 1. Csak akkor módosítsuk, ha a webshop devizája eltér a Deliveo alapértelmezett devizájától. Az utánvét összege ezzel a számmal megszorozva kerül át a Deliveo-ba. A „Szállítási paraméterek” szekcióban beállított paraméterek minden küldeményre egységesen vonatkoznak. Ha beállítunk státuszt, akkor a Deliveo-ba átküldés után a csomagok állapotát a webshopban módosítja a rendszer. A csomagolási egység legördülő menü beállítja, hogy a csomagolási egység alapértelmezetten milyen állásban álljon a Rendelések táblában.

  1. Ha a Csomagolási egység = „Mindig manuálisan adom meg” állásban van, akkor a csomagolási egység küldeményenként beállítható lesz (min. 1, max a tételek száma a küldeményben).
  2. Ha a Csomagolási egység = „Mindig egy” állásban van, akkor minden küldemény csomagolási egység paraméter 1 értékre lesz beállítva.
  3. Ha a Csomagolási egység = „Tételenként egy” állásban van, akkor minden küldemény csomagolási egység paramétere a küldeményben lévő tételek számával lesz megegyező.

A Szállítási mód a szállítási mód legördülő menü alapértelmezett állapotát állítja be a Rendelések táblában, ettől küldeményenként el lehet térni feladáskor.

A plugin használata:

A plugin használata igen egyszerű. A WooCommerce Rendelések táblájában a Rendelések táblában megjelenik egy „Csoportkód” nevű oszlop. (Amennyiben a „Csomagolási egység” legördülő menü „Mindig manuálisan adom meg” állásban van, akkor még egy oszlop megjelenik: „Csomagolási egység”.) A feladni kívánt küldemények első oszlopában található jelölőnégyzetet pipáljuk be, majd a „Csoportművelet” legördülő menü „Deliveo API feladás” opcióját kiválasztva nyomjuk meg az „Alkalmaz” gombot. A sikeresen feladott küldemények „Csoportkód” oszlopában megjelenik a Deliveo-ból visszakapott csoportkód. Erre a csoportkódra kattintva megtekinthetjük a küldemény részletes adatait, és a Deliveo naplóját. Egy küldeményt csak egyszer enged feladni a rendszer.