Deliveo ShopRenter Alkalmazás

A Deliveo támogatja a ShopRenter webáruházakkal történő együttműködést: modulként elérhető a ShopRenter webáruházakban. Az alkalmazás használatához szükséged lesz a futárszolgálattól kapott licencre és API kulcsra.

Az alkalmazás beüzemelése:

A alkalmazást be kell kapcsolni a Shoprenter rendszerén belül (a „Telepítés” gomb segítségével). Amennyiben még nem volt használatba véve, első lépésként add meg az API kulcsot és a „licenc” paramétert. Mindkettőt a szerződött futárszolgálattól kapod meg. A Beállítások oldalon használat előtt be kell állítani minden paramétert a hibamentes működéshez.

A alkalmazás használata:

A Deliveo modul lehetővé teszi a beérkezett rendelések átadását a Deliveo rendszerébe API-n keresztül egy gombnyomással (tehát nem kell csv vagy egyéb fájlokat másolgatni). A alkalmazás táblázatában megjelennek azok a csomagok, amelyek státusza megegyezik azzal, amit a Beállítások oldalon beállítottunk mint listázandó státusz. A sorok elején lévő jelölőnégyzetbe tegyünk pipát azoknál a csomagoknál, amelyeket át szeretnénk küldeni a Deliveo-ba. (Tipp: a fejléc-sorban lévő jelölőnégyzet használatával csoportosan is jelölhetünk.) A legördülő menüben válasszuk ki azt a szállítási opciót, amellyel fel szeretnénk adni a csomagot. (Az alapértelmezett szállítási opció szintén beállítható a beállítások oldalon.) A Cs.E. oszlopban (Csomagolási Egység rövidítése) beállíthatjuk, hogy az adott küldeményt hány egységbe (dobozba, zsákba, stb.) csomagoltuk. Ez az adat a kézbesítő futárnak fontos, mert ebből tudja, hogy hány darabból áll a teljes küldemény. Ha a csomagolási egység cellában nem szerkeszthető az adat, az azt jelenti, hogy a Beállítások oldalon a „Csomagolási egység” szekcióban a legördülő menü „Mindig egy” vagy „Tételenként egy” állásban van. HA minden beállítást elvégeztünk, kattintsunk a „Deliveo API feladás” gombra a küldemények átküldéséhez. Sikeres átküldés esetén a „Csoportkód” oszlopban a legördülő menü helyett a küldemények Deliveo által adott Csoportkódjait láthatjuk. Ezekre a csoportkódokra kattintva egy új oldalon megtekinthetjük a küldemény naplóját, és letölthetjük a hozzá kapcsolódó csomagcímkét és (kézbesítés után) az aláíráslapot.