Levelezés beállításai

A leveleit az alábbi csatornákon érheti el:

  • Felsorolásos lista elemWebes levelezőn keresztül.
  • Levelezőkliens használatával.

Bővebben a levelezés beállításáról: Levelező szolgáltatás a Mav-IT Kft. üzemeltetésében

Amennyiben Önnél (vállalkozásánál) a rendszergazdai tevékenységet is a Mav-IT Kft. végzi, ez esetben Önnek valószínűleg lehetősége van WebIroda használatára is, ami kibővített lehetőséget kínál Önnek a levelezés területén: egyedi szabályok, aláírás, stb… (A WebIroda használatának lehetőségéről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.)

A WebIroda elérési címe: webiroda.nanosoft.hu/[kapott_azonosito]

A levélszemét szűrő

Levelezőszerverünkön Spamassassin alapú levélszemét szűrő rendszer működik, amely hatékonyan védi Önt attól a levélszemét áradattól, ami napjainkban a levelezés során érkezik. Amennyiben egy levelet a spamszűrő szemétnek minősít, akkor azt megjelöli a tárgyban *SPAM* cimkével. Az így megjelölt leveleket Ön könnyedén kiemelheti az értékes levelezéséből manuálisan, vagy szabály létrehozásának eszközével. A levélszemét szűrő soha nem töröl semmilyen levelet. Amikor a szerverünk az Ön postafiókját létrehozza, azzal egyidejűleg automatikusan létreön egy „SPAM” nevű mappa a mappafában az Inbox mappa alatt. A rendszer automatikusan áthelyezi az érkezés után levélszemétnek minősített leveleket. Érdemes naponta ellenőrizni, hogy nem-e került értékes levél a levélszemétbe. Ha igen, akkor onnan „drag & drop” úton, azaz húzással helyezhető vissza az értékes levél a beérkezett mappába (Nem minden levelezőkliens támogatja a „húzd és dobd” módszert!). Ez a művelet azonban nem befolyásolja a levélszemét szűrőt abban, hogy ugyanattól a feladatótól később is levélszemétnek nyilvánítson levelet. Amennyiben tartósan szeretne felvenni egy e-mail címet „fehérlistára”, azaz minden levelet szeretne megkapni a feladótól, ezt az igényét jelezze rendszergazdánknak. (Nem biztos, hogy teljesíteni fogja, mert a levélszemét-szűrés globális a levelezőszervereken, és lehet hogy Önnek nem levélszemét az a bizonyos levél, de minden más felhasználónak igen. Ilyen esetben a levelezőkliensben létrehozott egyedi szabállyal kell visszahelyezni a szpemnek minősített levelet a beérkezett mappába, vagy ritkán érkezőknél manuálisan kell ezt megtenni.)

Árnyékmásolatok használata Windows rendszeren

Az árnyékmásolat szolgáltatás arra való, hogy a véletlenül felülírt/törölt fájlokat gyorsan, rendszergazdai segítség nélkül vissza tudjátok állítani.

Info: Az árnyékmásolatok szolgáltatás csak akkor érhető el, ha Windows fájlszervert használtok. Ha nem vagy benne biztos, kérdezd meg a rendszergazdát!

CalDAV és CardDAV funkciója, beállítása és használata

A telefonokon vagy tableteket lévő naptár és címjegyzék szinkronizálható a WebIrodával. Párhuzamosa bármennyi címjegyzéket szinkronban tarthatsz a CardDAV szerveren keresztül, és ugyanez érvényes a Naptárakra is. Az eszközökön beállítható, hogy milyen időintervallumonként szinkronizáljon. IOS-t futtató Apple eszközökön ez egy natív funkció, tehát nem szükséges hozzá külön programot vagy appot telepíteni. Androidos eszközökön szükséges egy kis app telepítése (ezt a kis appot letölthetjük a Google Play-ből, több fajta is van, de sajnos az a tapasztalat hogy csak a fizetősek működnek jól. Az áruk általában 1.000,- Ft alatt van.).

CalDAV beállítási folyamat IOS-t futtató eszközön (pl. iPhone, iPad) képekben (magyar nyelvű os alatt, de az angolon is ugyanott van minden):


ios1.jpgios2.jpgios3.jpgios4.jpgios5.jpg


Szerver: érdeklődj tőlünk!

Felhasználói név: [felhasználóneved_a_webirodához] (általában az e-mail címed)

Jelszó: A jelszavad, amivel a webirodába szoktál belépni.

Leírás: bármi lehet, amiről megismered a fiókot, pl. „Munkahelyi naptáram”

CardDAV beállítási folyamat IOS-t futtató eszközön (pl. iPhone, iPad) képekben (az első három lépés ugyanaz):


ios6.jpgios7.jpg


Szerver címe: érdeklődj tőlünk!

Felhasználói név: [felhasználóneved_a_webirodához] (általában az e-mail címed)

Jelszó: A jelszavad, amivel a webirodába szoktál belépni.

Leírás: bármi lehet, amiről megismered a fiókot, pl. „Munkahelyi címjegyzékem”

CalDAV beállítási folyamat Androidot futtató eszközön képekben:

CardDAV beállítási folyamat Androidot futtató eszközön képekben:

SSL minden esetben bekapcsolandó. Az utolsó / jel is fontos.

A SyncML szerver arra való, hogy ezen keresztül egyéb, nem CalDAV és CardDAV képes kliensekkel is tudjunk naptárat és címjegyzéket csinálni (ilyen pl. az Outlook). Ilyen esetben egy kis programot kell az Outlookot futtató számítógépre telepíteni, amely felruházza az Outlookot azzal képességgel, hogy szinkronizálni tudjon egy syncml szerverrel.