Levelezés beállításai

A leveleit az alábbi csatornákon érheti el:

  • Felsorolásos lista elemWebes levelezőn keresztül.
  • Levelezőkliens használatával.

Bővebben a levelezés beállításáról: Levelező szolgáltatás a Mav-IT Kft. üzemeltetésében

Amennyiben Önnél (vállalkozásánál) a rendszergazdai tevékenységet is a Mav-IT Kft. végzi, ez esetben Önnek valószínűleg lehetősége van WebIroda használatára is, ami kibővített lehetőséget kínál Önnek a levelezés területén: egyedi szabályok, aláírás, stb… (A WebIroda használatának lehetőségéről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.)

A WebIroda elérési címe: webiroda.nanosoft.hu/[kapott_azonosito]

A levélszemét szűrő

Levelezőszerverünkön egy nagyon hatékony, öntanuló alapú levélszemét szűrő rendszer működik, amely hatékonyan védi Önt attól a levélszemét áradattól, ami napjainkban a levelezés során érkezik.

A levélszemét felismerésében a rendszerünk a beérkezett e-mailnek kb 80-100 féle tulajdonságát veszi figyelme. Különböző szempontok szerint meghatározott pontszámot rendel hozzá az e-mailhez, amelyet meg is jeleníthetünk a levél forrásában. Ezt a pontszámot spam-indexnek hívjuk. Amennyiben a spam-index elér egyelőre beállított értéket, akkor az e-mail levélszemét minősítést kap. A spam-index értékétől függően a levélszemét szűrő rendszer megkülönböztet kétféle levélszemetet:

  1. amennyiben a spam-index alacsony, de már eléri az alsó spam-küszöböt (spam-index > 3pont, <5pont), akkor ún. „Low spam” jelölést kap. Ebben az esetben a levél tárgyában megjelöli a levelet szöveggel, és a rendszer a levelezőkliens mappafájában található „Spam” könyvtárba kézbesíti. (Amennyiben ez a könyvtár hiányzik mert valahogy törlődött, akkor a jelölésű levelek is a Beérkezett levelek közé érkeznek. Ezért kérjük, hogy ne törölje ezt a mappát, vagy ha már megtörtént hozza létre ismét.) A „Low spam”-ként jelölt levelek között csekély számban előfordulhat hogy hasznos levél is előfordulhat, ezért javasolt a „Spam” mappa napi ellenőrzése. A „Low spam” minősítésú levél áthelyezése a beérkezett hasznos levelek közé nem befolyásolja a levélszemét szűrőt abban, hogy ugyanattól a feladatótól később is levélszemétnek nyilvánítson levelet. Amennyiben rendszeresen megtalálja ott az Ön számára hasznos levelet, kérem jelezze a rendszergazda kollégának, és ő felveszi a feladót az ún. fehér listára, így többé nem kerül a Spam könyvtárba.
  2. amennyiben a spam-index magas (spam-index > 5pont), akkor a levél „Hight spam” minősítést kap. Ezeket a leveleket a rendszer ún. karanténba zárja, és nem kerül kézbesítésre a felhasználó levelei közé. „High spam” esetében annak az esélye, hogy tévedjen a rendszer igen csekély a levélszemét szűrő rendszer 2015-es bevezetése óta még nem volt tévedés. Amennyiben Ön biztosan tudja hogy kapnia kellett volna egy e-mailt, kérem jelezze a rendszergazda kollégának, és ő megnézi a „High spam” jelölésű levelek karanténjában.

Amennyiben tartósan szeretne felvenni egy e-mail címet „fehérlistára”, azaz minden levelet szeretne megkapni a feladótól, ezt az igényét jelezze rendszergazdánknak. (Nem biztos, hogy teljesíteni fogja, mert a levélszemét-szűrés globális a levelezőszervereken, és lehet hogy Önnek nem levélszemét az a bizonyos levél, de minden más felhasználónak igen. Ilyen esetben a levelezőkliensben létrehozott egyedi szabállyal kell visszahelyezni a levélszemétnek minősített levelet a beérkezett mappába, vagy ritkán érkezőknél manuálisan kell ezt megtenni.)

A levelezőszerverünkön havonta kb. 90-100.000 email megy át. A levelezőszerverre beérkezett levelek között a levélszemét aránya átlagosan 30-40% (hétvégén a hasznos levelek számának csökkenése miatt 85-95%-ra is felmehet). A levél szemét elleni védekezés évek óta tartó sziszifuszi közdelem, bővebben itt olvashat róla. Olyan rendszer ami 100%-os hatékonysággal kiszűri a levélszemetet anélkül hogy hasznos levél is kárát látná, nem létezik. A jól beállított rendszer ezt elég jól megközelíti, akár 99% feletti hatékonyság is elérhető. Cégünk folyamatosan implementálja az új levélszemét-szűrési technológiákat a rendszerébe hogy minél magasabb hatékonyságot érjen el.

Árnyékmásolatok használata Windows rendszeren

Az árnyékmásolat szolgáltatás arra való, hogy a véletlenül felülírt/törölt fájlokat gyorsan, rendszergazdai segítség nélkül vissza tudjátok állítani.

Info: Az árnyékmásolatok szolgáltatás csak akkor érhető el, ha Windows fájlszervert használtok. Ha nem vagy benne biztos, kérdezd meg a rendszergazdát!

CalDAV és CardDAV funkciója, beállítása és használata

A telefonokon vagy tableteket lévő naptár és címjegyzék szinkronizálható a WebIrodával. Párhuzamosa bármennyi címjegyzéket szinkronban tarthatsz a CardDAV szerveren keresztül, és ugyanez érvényes a Naptárakra is. Az eszközökön beállítható, hogy milyen időintervallumonként szinkronizáljon. IOS-t futtató Apple eszközökön ez egy natív funkció, tehát nem szükséges hozzá külön programot vagy appot telepíteni. Androidos eszközökön szükséges egy kis app telepítése (ezt a kis appot letölthetjük a Google Play-ből, több fajta is van, de sajnos az a tapasztalat hogy csak a fizetősek működnek jól. Az áruk általában 1.000,- Ft alatt van.).

CalDAV beállítási folyamat IOS-t futtató eszközön (pl. iPhone, iPad) képekben (magyar nyelvű os alatt, de az angolon is ugyanott van minden):


ios1.jpgios2.jpgios3.jpgios4.jpgios5.jpg


Szerver: érdeklődj tőlünk!

Felhasználói név: [felhasználóneved_a_webirodához] (általában az e-mail címed)

Jelszó: A jelszavad, amivel a webirodába szoktál belépni.

Leírás: bármi lehet, amiről megismered a fiókot, pl. „Munkahelyi naptáram”

CardDAV beállítási folyamat IOS-t futtató eszközön (pl. iPhone, iPad) képekben (az első három lépés ugyanaz):


ios6.jpgios7.jpg


Szerver címe: érdeklődj tőlünk!

Felhasználói név: [felhasználóneved_a_webirodához] (általában az e-mail címed)

Jelszó: A jelszavad, amivel a webirodába szoktál belépni.

Leírás: bármi lehet, amiről megismered a fiókot, pl. „Munkahelyi címjegyzékem”

CalDAV beállítási folyamat Androidot futtató eszközön képekben:

CardDAV beállítási folyamat Androidot futtató eszközön képekben:

SSL minden esetben bekapcsolandó. Az utolsó / jel is fontos.

A SyncML szerver arra való, hogy ezen keresztül egyéb, nem CalDAV és CardDAV képes kliensekkel is tudjunk naptárat és címjegyzéket csinálni (ilyen pl. az Outlook). Ilyen esetben egy kis programot kell az Outlookot futtató számítógépre telepíteni, amely felruházza az Outlookot azzal képességgel, hogy szinkronizálni tudjon egy syncml szerverrel.